VHTO - Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bta/techniek
NEMO - Science Center


 
Lesmateriaal

De Talentenkijker-map met het lesmateriaal bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De Basismodule: acht volledig uitgewerkte Talentenkijker-lessen inclusief leerkrachtenhandleiding, leerlingenwerkbladen, de Talentenkaarten en vier kwartetspellen over W&T-beroepen.
  • De Oudermodule: geeft u alle benodigdheden om de ouders/verzorgers van de leerlingen actief bij Talentenkijker te betrekken. (De Oudermodule kunt u optioneel uitvoeren.
  • De Bedrijfsbezoekmodule: biedt u de mogelijkheid om een bta/technisch bedrijf of instelling in de omgeving van uw school te bezoeken. (De Bedrijfsbezoekmodule kunt u optioneel uitvoeren.

Wanneer u met Talentenkijker aan de slag gaat, dan voert u altijd de Basismodule uit. U kunt zelf bepalen wanneer u de verschillende lessen (inclusief de gastles van de bta/technische beroepsbeoefenaar) inplant. De Oudermodule en Bedrijfsbezoekmodule zijn optioneel uit te voeren.

Tijdens Talentenkijker kunt u gebruik maken van de website Dit doe ik (www.ditdoeik.nl). Hierop staan fotos, filmpjes en verhalen van vrouwen en mannen die werken in een beroep of functie in Wetenschap & Techniek in een bedrijf, instelling of als zelfstandig ondernemer.